Blog > Komentarze do wpisu
Nadziane ruloniki szynkowe (P/PW)

Faza I/Faza II P/PW:

W ostatnim wpisie wspomniałam, że napiszę o tym, co można zrobić z farszem do gołąbków, jeżeli go się zrobiło za dużo. Wpadłam na to przypadkiem i powiem szczerze... smakowało mi nawet bardziej niż same gołąbki!

Składniki:

  • kilka plasterków chudej wędliny (np.: drobiowej)
  • szczypiorek "w całości" (ilość równa ilości plasterków wędliny)
  • Farsz do gołąbków/biały ser/jajecznica

Na rozłożone plasterki wędliny kładziemy farsz (bądź też biały ser/jajecznicę, lub cokolwiek innego, co mamy akurat pod ręką, bądź na co mamy ochotę), zawijamy w rulonik i wiążemy szczypiorkiem, aby się nie otworzyły. Gotowe ruloniki kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z różnych stron tak długo, aż szynka się "zarumieni".

Smacznego!

wtorek, 31 sierpnia 2010, ljustine

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: nieważsię, *.adsl.inetia.pl
2010/09/01 09:30:59
Smakowity blog. Tego szukam, żeby urozmaicić posiłki. Zawsze uwielbiałam gotować, a na Dukanie co? Wystarczy wrzucić mięcho do parowaru i niby już. Potrzebuję takich inspiracji przynajmniej na początku, żeby uwierzyć, że można się pobawić smakiem i z ograniczonej ilości składników wyczarowywać nieskończone możliwości potraw. Dzięki, dodaję sobie link, żeby nie zgubić Cię w sieci. :)