Blog > Komentarze do wpisu
Kurczak w panierce (P)

Faza I/Faza II P:

Kolejny przepis z początków diety. Któregoś dnia naszła mnie ochota na kurczaka w panierce. Stwierdziłam wtedy, że otręby pszenne powinny się spełnić doskonale w tej roli. Spróbowałam i niewielkim nakładem pracy zrobiłam całkiem dobrego kurczaka. Zawsze to coś innego, niż sam filet!

Składniki (na porcję dla 1 osoby):

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrębów pszennych

Filet rozbić tłuczkiem. W misce lub głębokim talerzu roztrzepać jajko. Na papierze (może być do pieczenia, śniadaniowy, a nawet zwykła kartka papieru) rozsypać otręby. Kurczaka zamoczyć w jajku, po czym położyć na papierze. Potrząsnąć za boki papieru tak, aby filet był w miarę cały pokryty otrębami z każdej strony. Następnie wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnie i smażyć jak zwykłego kurczaka.

Smacznego!

Pamiętajcie, że można zjeść tylko 3 łyżki otrębów dziennie.

wtorek, 10 sierpnia 2010, ljustine

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Beata, 194.156.44.*
2011/03/21 14:19:51
Super blog, korzystam bez opamiętania :)
Mogę polecić świetny przepis na kurczaka inaczej.
Filet pokroić w kostkę+ 2 jajka+ 1 łyż.mazeiny+ kilka kropli maggi.
Mieszamy i formujemy kotleciki.Smażymy na teflonie i gotowe.
Ciekawy i niebanalny smak.Polecam
-
ljustine
2011/03/24 21:40:01
Na pewno wypróbuję Twój przepis!
Cieszę się, że blog jest pomocny. Co prawda ma dość skromną zawartość, bo mi już od dawna zostały same czwartki- a w tedy to tylko zwykły filet, arbo rybę jem, więc trudno mi tu przepisy nowe wrzucać.
Trzymam kciuki za powodzenie w diecie!