Blog > Komentarze do wpisu
Kotleciki rybne (P/PW)

Faza I P/Faza II P/PW:

Pewnego piątku miałam sobie przygotować rybę na obiad. Jednak chcąc ją urozmaicić, wpadłam na pomysł, aby zrobić z niej po prostu kotleciki. I przyznam szczerze, wyszły bardzo dobre, a wcale nie było trudno je zrobić.

Składniki (na porcję dla dwóch osób/ok. 7-10 kotlecików):

  • duży płat ryby (ja użyłam pangi)
  • 1 jajko
  • ok. 2/3 opakowania, bądź kostki białego sera
  • 1 jajko
  • szczypiorek, bądź cebulka
  • pieprz
  • przyprawy według uznania

Dodatkowo dla fazy II PW:

  • 4 rzodkiewki

Rozmrożony płat pokroić w kawałeczki i włożyć do blendera (jeżeli ktoś nie ma, to proponuję zmielić, lub spróbować drobno posiekać rybę). Dodać do tego jajko, szczypiorek/cebulkę, [dla fazy II PW]- pokrojoną w kawałki rzodkiewkę i następnie zblendować/zmielić (w przypadku siekania, po prostu zmieszać składniki). Ser rozdrobnić widelcem i dodać do "rybnej masy". Przyprawić i zmieszać całość, po czym tak przygotowaną masę rozkładać na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażyć z obydwóch stron.

Smacznego!

poniedziałek, 16 sierpnia 2010, ljustine

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: